Rakan-Rakan Yang Menjenguk

Usia Blog Anak Dara

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

09 January 2011

Novelku Dunia Fantasiku

Dimsa lapang aku suka sgt bca novel…. (sebnarnya x kira pn lapang ke x ,msti aku bca pny)…dh bnyk novel yg aku bca…dan byk jgk la koleksi novel yg aku ada…hari nie aku nk kongsi 1 novel nie gn korg…best jgk la cter dya…novel ini diterajui oleh Dya, Zarif, Syamir…..tjuknya : BERBUNGA KASIH….

Sinopsisnya : Dya dinodai oleh abangnya dalam usia yang masih mentah. Namun, dia tidak berani mendedahkan kejadian itu bila ayahnya sendiri tidak pernah mengiktirafnya sebagai anak kandung.

Hidup Dya terus diselimuti mendung bila dia terluka lagi. Encik Nasri yang dianggap prihatin, sekadar mempermainkan perasaannya. Harapan yang disandarkan kepada Syamir juga turut berkecai. Kekecewaan Dya bertimpa-timpa bila mengetahui kedua-dua lelaki itu sebenarnya adalah “ suami orang “. Ini menambahkan lagi kebenciannya terhadap lelaki.

Kemunculan Zarif, bekas teman sekolah merobek kembali kisah lama. Dya masih ingat, Zarif sering menyakiti hatinya. Malah penghinaan yang pernah dilemparkan, tidak pernah Dya lupa. Dan kerana Zarif jugak, dia menjadi anak terbuang.

Sebenarnya, Zarif mahu merawat kelukaan Dya. Tetapi Dya menjauhkan diri kerana takut rahsianya terbongkar! Akhirnya, segunung kebaikan yang Zarif limpahkan membuka mata hati Dya bahawa lelaki itu ikhlas mencintainya.

Namun, sudahkah dia bersedia menerima lamaran Zarif sedangkan bayangan silam terus menghantuinya?

2 comments:

  1. best ! la jugak. tapi ta banyak tutt. HAHAHA *evil laugh

    ReplyDelete
  2. yanna : amboi....klu bab 2 no 1 erk...hahahahha... (angel laugh)

    ReplyDelete